Vandaag was het NL Doet, de dag dat er in heel Nederland vele vrijwilligersactiviteiten werden georganiseerd. In park de Bleijke is er vanmorgen eerst nog hard gewerkt aan het afronden van de vlonder. De vlonder maakt de waterbaan toegankelijk voor kinderen in een rolstoel, zodat ook zij daar lekker met water kunnen spelen. Om 12.00 uur was het werk klaar en kwam de burgemeester op bezoek om de opening bij te wonen. Litania verzorgde de openingsspeech en opende vervolgens met een luide toeter de nieuwe vlonder. Meteen daarop begon het water in de waterbaan te stromen en kon er lekker worden gespeeld. De scouting uit Doetinchem had heerlijk eten klaargemaakt op de veldkeukens. Dus alle bezoekers konden onder een lekker voorjaarszonnetje een heerlijk hapje eten. De vlonder is mogelijk gemaakt door de ondersteuning van velen. Stichting park de Bleijke en Stichting Litania zijn iedereen die een steentje heeft bijgedragen zeer erkentelijk! Zondagavond 13 maart zullen de gemaakte opnames vanaf  18.15 uur op TV Gelderland elk uur worden uitgezonden.