Op woensdag 3 augustus organiseert Stichting Park de Bleijke de eerste kindervakantiedag in het park. We starten om 10:00 uur en gaan door tot 16:00 uur. De dag is bedoeld voor kinderen van de basisscholen in Hengelo en directe omgeving. Het wordt een dag met leuke en bijzondere doe-dingen.
Meld je voor 23 juli per email aan via parkdebleijke@gmail.com en vermeld:
Naam en leeftijd
geef je eerste 2 voorkeuren op, zie hieronder.
Na aanmelding krijg je verdere informatie over de dag.

1: sprokkelen, vuur maken en broodbakken. Als oermens sprokkel je hout bij elkaar. Met het licht van de zon maak je vuur en bak je een lekkere broodje aan een stok.
2: Ontdek de wondere wereld onder water. Schep met een netje door het water en bekijk je vangst onder een loep. Kijk met de waterdiertjeskaart wat je vangst is.
3: Bedruk met eigen gemaakte stempels een stuk witte stof in allerlei vrolijke kleuren. Maak het helemaal af met stiften. Als de verf droog is naaien we het in elkaar tot een rugzak.
4: Dwaal met een echte kunstenaar door het Dorpsbos. Verzamel allerlei mooie spullen, stenen , veertjes, stukjes hout enz. Met jouw gevonden spullen maak je ’s middags een mooi kunstwerk wat je mee naar huis neemt.
5: Met glazuur, marsepein en vrolijke versiersels ga je koek versieren. Je maakt de feestelijkste lekkernij ooit.
6: We gaan lekker buiten sporten. Doe o.a. mee aan een badmintontoernooitje en Loop een door ons zelf bedachte “Dorpsmarathon”.
7: s middags bakken we als het even kan nog wat lekkere koekjes.