Op zaterdag 11 maart is het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In Park de Bleijke zijn er dan ook weer diverse vrijwilligers activiteiten, waar iedereen aan mee kan doen. Jongeren gaan hun eigen jongerenplek inrichten, met boomstammen die dienst gaan doen als banken en speciaal voor de jongeren zijn aangeschaft. Het zijn boomstammen met een verhaal. Ze stammen letterlijk uit de oorlog en ze zitten nog vol granaatscherven. Ze hebben de tand des tijds doorstaan maar zijn niet te zagen. Ter gelegenheid van deze bijzondere stammen is Henk Lusink uitgenodigd, voormalig vrijwilliger Achterhoeks Museum 1940-1945, die de jongeren en andere geinteresseerden zal vertellen over de gebeurtenissen in de Achterhoek tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rond 12.00 uur is er lunch, verzorgd door Sultana. Sultana en haar man komen uit Aleppo in Syrie, en ze wonen inmiddels al een tijdje in Hengelo. Ook hun ervaringen tijdens de oorlog in Syrie zullen die dag gedeeld worden.

Verder gaan we weer aan de slag met verschillende onderhoudsklussen. En voor de kinderen liggen uiteraard de visnetjes klaar. Heb je zin om mee te helpen, meld je dan aan via parkdebleijke@gmail.com.