Wij feliciteren alle 5 Jonge Helden van de gemeente Bronckhorst, in het bijzonder de broers Daniek en Julian van Lee. Daniek en Julian, zijn minimaal één keer in de week, en soms vaker, te vinden in Park de Bleijke. Met de skelter trekken ze erop uit om zwerfvuil op te ruimen. Statiegeldflesjes leveren ze in bij de supermarkt, het glas brengen ze naar de glasbak en de rest van het afval doen ze netjes in de afvalbak. Toen het vorige zomer zo droog was en er geen water meer in de vijvers stond, waagden de twee zich in de blubber om ook daar rommel uit de modder te halen.

Met de onderscheiding geeft de gemeente de maatschappelijke betrokkenheid en onbaatzuchtige inzet van kinderen en jongeren graag een podium. Burgemeester Besselink liet weten dat hun inzet enorm belangrijk is voor anderen en hun omgeving.

Links op de foto Julian en Daniek.