Wat kun je doen in het park?

Ontspannen en ontmoeten

Als je vanuit het dorp even een blokje om wilt lopen is het lekker om even via het park te wandelen. In park de Bleijke kom je altijd wel iemand tegen en het is ontspannend om even langs de bomen, planten, het water en het historische bleekhuisje te wandelen. Als je iets verder wilt, loop je door naar het dorpsbos, waar het park vrijwel aan grenst. Ook is het park een ideale rust- en picknickplek voor fietsers die bijvoorbeeld via de fietsknooppuntenroute Hengelo bezoeken.

Spelen

Het Cool Nature Park is de place to be om lekker buiten te spelen. Er is een glijbaan, er zijn klimobjecten, een waterpomp en boomstammen over het water. Als je zin hebt om te badmintonnen of volleyen kan dat ook. Mail ons even als je de badmintonsets of het net wilt gebruiken.

Buiten koken en eten

In het park is een barbecue en een veldkeuken waarop gebakken en gekookt kan worden. Er zijn picknicktafels waaraan je gezellig samen kunt eten. Afgelopen augustus is de eerste tafel bovendien rolstoelvriendelijk gemaakt, zodat ook mensen in een rolstoel hier comfortabel kunnen eten. Mail ons even als je de roosters van de barbecue of de veldkeuken wilt gebruiken.

Bewegen voor ouderen

In 2014 zijn 8 ergonomische stoelen in een cirkel geplaatst, met name om voor ouderen een plek te hebben om samen in de buitenlucht te bewegen. Maar iedereen van elke leeftijd kan hier natuurlijk bewegen. Dus voel je vooral uitgenodigd om hier met een groep oefeningen te doen. Voor sportverenigingen en oefentherapeuten is dit een mooie plek om ook buiten te trainen of te oefenen.

Natuureducatie

In het park is een verscheidenheid aan bomen, bloemen, waterdiertjes, insecten en vogels. Inmiddels hebben we een bomen- en bloemenspeurtocht die je met kinderen kunt doen. Ook hebben we visnetjes waarmee kinderen waterdiertjes kunnen vangen en kaarten waarmee ontdekt kan worden welke diertjes onder water leven. We nodigen scholen, kinderopvang en alle ouders in en om Hengelo van harte uit om hiervan gebruik te maken. Natuurlessen buiten in plaats van binnen ligt binnen handbereik. Mail ons even als je gebruik wilt maken van het educatiemateriaal.

Kruidentuin

In het park is een kruidentuin. Er groeit onder andere salie, munt, rozemarijn, bonenkruid en tijm. Het ruikt heerlijk in de kruidentuin. Je mag blaadjes plukken voor eigen gebruik.

Vrijwilligerswerk

Er zijn altijd wel klussen te doen in het park. De beplanting moet onderhouden worden en het park houden we graag schoon. Daarom komen extra handen altijd van pas om onkruid te wieden, te maaien of spullen schoon te maken. Laat het ons weten als je mee wilt klussen!